Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2007 14:46 - “Десетте най-лоши реклами”
Автор: glu Категория: Забавление   
Прочетен: 11691 Коментари: 24 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

             Защо толкова често се дразним, гледайки рекламите, които се правят в България и тези, които се въртят по европейските и въобще чуждите телевизии?

Наистина ли нашите специалисти са толкова некадърни или пък нямат добра визия за нещата и за това как би изглеждала една реклама в очите на хората? Понякога не ви ли струва, че рекламите у нас се правят като за обитатели на заведения за психично болни?

Почти всяка втора реклама сякаш има за цел да отблъсква потребителите от дадения продукт, отколкото да ни кара да го предпочитаме. Това като се замислим е идеален начин да направиш услуга на конкурентите. И ако това е и самата идея свалям шапка на мозъците, които са го измислили.

И сега идва моментът, в който почвам да се чудя от коя гениална мисъл реализирана по абсурден начин и въртяна нон-стоп по най-гледаните телевизии, в най-гледаното време, да започна.

Смело мога да назова рекламата на парфюмите “Евтерпа”. Работата е там, че не знам от къде да започна поради факта, че никога не си позволявам да мисля за това как точно изглежда тази абсурдна реклама, защото буквално ми се доповръща. Дали от невероятно смешните “актьорчета”, дали от “съдържателния” диалог или от аматьорското заснемане на “това” не знам, но в този случай това наистина е 3 в 1 неочаквано “добра” комбинация. Иначе самите парфюми, не мога да твърдя дали са толкова ужасни като рекламата им, но с ръка на сърцето ще ви заявя, че може би никога няма да се осмеля да ги помириша.

Разбира се друго си е да видиш редица тлъсти отпуснати мъжаги вталени в секси потничета и проснати на плаца, как стриктно изпълняват командите на изрусена “мадама” с говорен дефект, която се е отдала на задачата да им покаже как да стопят мазнините от години наред усърдно тъпчене на мазни и нездравословни храни. Е, “по-железен ефект” от този на “Калорекс”, може би имат само невъобразимо мекичките пеленки, на които нежно

отпускат глави малките анимирани хлапета. Е разбира се всеки би се уморил, ако беше на тяхно място. Танците под звуците на дивата чалга на Азис са изтощителни, дори за професионалните танциори по кръчмите, а какво се отнася за няколко месечните бебенца, които освен че все още нямат физическата издръжливост, която им е нужна са задължени да носят на плещите си огромните си глави изрязани по абсурден начин от живи човешки същества и лепнати върху рисуваните им телца. Благодарение на създателите на “Molfix”, обаче тези дечица са длъжни да друсат кючеци всеки ден за да радват родителите си. Добре че поне пеленките им са толкова мекички, че да могат да си поспят от време на време върху тях. Но в това може би има и добра страна на нещата. Тези две сладурчета като порастнат могат гордо да се хвалят, че са били големи звезди, защото колегите им от гениалната реклама на “Imunobor” горките с тези кашони на главите си на никой не могат да докажат, че са телевизионни звезди. Колкото и много желания и хъс да влагат в актьорската си игра пак изглеждат толкова безумно недъгави. Нищо, на тях ще им остане радостта от победата срещу отбора на “болестите”. А коя друга победа е по-сладка от тази.

За съжаление обаче малките сладки розови прасенца от рекламата на колбасите “Бони” не можаха да се отърват. А, горките на никому нищо лошо не бяха сторили. Може би те сами си го изпросиха. Като ги чуеш как си пееха:

Bye, bye life

Bye, bye happiness,

Hallo loneliness,

Think I’m gonna die…

 

Как да не ги направиш на кремвириши?

Не знам за вас, но на мен лично ми присяда.

Рекламите на Кооперативна търговска банка също много ме дразнят. Адски ми е странно, защо тези хора си мислят, че ни правят услуга като взимат парите ни. То бива, бива арогантност, но това тяхното е прекалено. “За повечето хора, тази реклама ще бъде единственият шанс да видят офиса ни отвътре” или нещо от този род, но явно идеята е, че ако нямаш достатъчно пари, нямаш работа там. Всичките им послания са изключително надменни: “Пари при пари отиват” или оживелите лица на банкнотите.  Идеята е, ако все пак си техен клиент да се чувстваш “голяма работа” само защото са благоволили да ти вземат парите. Това класово разделение мен лично ме отблъсква.

Но знаете ли, “че сега е сезонът на киселините”? Аз не го знаех, но нали за това са всички тези рекламни агенции навъдили се като гъби в нашата “огромна и безкрайно богата държава”. Добре, че са толкова много, че да не знае човек на коя от тях точно да се  присмива, като се натъкне на някое от тези абсурдни твърдения, които освен че са смешни и дори противни са “ни в клин, ни в ръкав”. Добрата новина в случая е, че “киселините намериха майстора си!” .Сега какво ви остава: “ Намерете го и вие...”

Не мога да кажа, че ме радва фактът, че някой си ме кара да си намеря майстора. Доколкото знам, това не е много приятно.

Вълнуващи са също и рекламите за високоалкохолни напитки, в които незнайно защо почти винаги присъства някоя хубава млада жена и то напълно гола. Да, аз също като вас не отричам, че е приятно да гледаш елегантното тяло на младо и красиво момиче, но какво общо по дяволите има алкохола с това?                                   е използвала точно тази схема на рекламиране, просто защото е по-лесно. От какъв зор да си блъскаме главите да мислим нещо ново, след като можем с елементарни усилия просто да прекопираме вече видяното. И още нещо, не мислите ли, че е малко опасно рекламата на подобна напитка да представлява плуваща във воден басейн красавица. Ми няма ли някакъв минимален дори риск след

употребата на известно колечиство от дадения продукт, след като “паднат дрехите и задръжките”, след като всички се чувстваме и изглеждаме красиви като Нея, да решим да се потопим в подобно място, за да усетим наследата, която лъха от девойката в рекламата. Реално погледнато, ако вложим поне грам мисъл ще разберем, че подобно нещо крие доста големи рискове... Не за друго, а за печалбите на продукта, защото след това вече няма да има кой да го консумира.

Ето и нещо с “искряща белота”. Да вземем на пример домакинските реклами. Главното действащо лице винаги е жена. И то не каква да е жена. Тя носи в дамската си чанта всевъзможни препарати за миене на съдове например. Интересно е ...

Харесва ми фактът, че хвърля покривката в пералнята заедно с палачинката, която я е нацапала.

 За нея дори и най-голямото тържество може да бъде провалено от леко посивяла блуза ... Каква трагедия !

ВНИМАНИЕ!!! Рекламите ни учат: никога не ходете на сватба с бяла риза. Между другото само келнерите го правят.

И пропускайки огромно количество от помията коят они залива ежедневно от телевизорите в собствените ни домове, ще ви кажа нещичко за последно: “Лептен” гарантирано за десетина дни отстранява акне, комедони и проблемна кожа от лице и тяло”.

Сега вече наистина не знам какво да кажа. “Гледам и не вярвам на ушите си”. За съжаление такава е магията на рекламите у нас.

Но ето ви и нещо позитивно: Всичко ще се оправи, когато спрем да гледаме телевизия!

 

 



Тагове:   най,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. raykov - :)
30.06.2007 15:34
Напълно съм съгласен с всичко и най-вече с последното изречение :)
Не може ли да се пише с по-малък шрифт?
Иначе поздрави за готиния постинг! :)
цитирай
2. анонимен - Има още една велика реклама, което ...
30.06.2007 15:38
Има още една велика реклама, което около месец се въртя по БГ Радио. Всяка сутрин в 8:45 нежен детски глас ме питаше: "А, ти изака ли се?".....
цитирай
3. raykov - Радио
30.06.2007 16:30
Във формулата за "оправянето" явно трябва да се включи и радиото :)
цитирай
4. анонимен - ша са опрайм
30.06.2007 16:44
ама друг път
цитирай
5. anamolly - Ами "Бонукс"?
30.06.2007 17:38
Мен лично най-много ме дразнят рекламите на Бонукс и особено всемогъщата Мария, прототипа на перфектната домакиня, която винаги има подръка една кутия прах за пране. Ами онова страхотно послание "Спрете диарията преди тя да ви спре?..по темата за рекламите може да се говори дъъълго :) но наистина решението е едно - да не гледаме телевизия. аз и без това вече все по-рядко го правя
Поздрави!
цитирай
6. mitko7691 - Така си е. Най-забавният и най-п...
30.06.2007 18:58
Така си е.Най-забавният и най-професионалният поглед върху рекламите ще видиш тук : http://sulla.blog.bg/
цитирай
7. анонимен - absolutno iz4erpatelen post:)
30.06.2007 19:59
pozdravleniq!!!uspqla si da obhvane6 nai-dobrite (anti)reklami!te razbira se sa mnogo pove4e ot 10 , no klasaciqta mi dopada i q podkrepqm!!!
цитирай
8. анонимен - А какво ще кажете за рекламите на ...
30.06.2007 22:26
А какво ще кажете за рекламите на лекарства?Вече няма нужда да ходиме на лекар,ако имате здравословен проблем просто седнете пред ТВ-то
в рекламно време и ще разберете какво Ви е нужно.
Пък и тия доктори какво ли разбират?
цитирай
9. анонимен - Чудесен пост!
30.06.2007 23:38
В тази връзка се сещам за молбата на един човечец за рекламите на тампони и дамски превръзки - "Ама, моля ви се, те жените си знаят работата, не им се мешете! А мен ме оставете да си вечерям на спокойствие и без да ми се гади..."
цитирай
10. sineater - Уауууууууу!
01.07.2007 11:06
Толкова много изречения... Уау! Невероятна сте! И как пишете само! Такъв анализ! Уау! Мисля, че Годо няма да успее да изпревари мисълта ви, но все пак...

Уау!
цитирай
11. brainstorm - има нещо такова
01.07.2007 17:15
доста ме зарадва тая статийка, само дето ми е твърде хейтърска като цяло... by the way, защо не направиш нещо подобно, но за добри реклами, например Българските рекламни кампании за социални тематики напоследък са меко казано много добри! ;)
цитирай
12. patilan - За кого се правят рекламите!!
01.07.2007 20:35
Може би ще си отговорите на въпроса като се замислите за кого се правят рекламите, или така наречената целева група. Какъвто и магьосник да е режисьора на рекламата, той ТРЯБВА да се съобрази със зрителите на тази реклама, както и с тези за които е предназначена.

А доколкото за телевизията, си много прав. Аз не гледам от 2 години, и мога да кажа че само съм спечелил!!!
цитирай
13. анонимен - payday loans online 538 1428
19.10.2012 17:54
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10388>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11342>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10021 payday loans online
цитирай
14. анонимен - generic viagra 527 3576
19.10.2012 22:29
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#9739>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#10875>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#10944 buy viagra
цитирай
15. анонимен - buy levitra 9030
21.10.2012 19:11
<a href=http://orderlevitrahere.com/#kpxvd>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#pjfks >levitra 10 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#ruywx order levitra
цитирай
16. анонимен - buy kamagra 16475
22.10.2012 05:33
<a href=http://orderkamagranow.com/#vsvnv>buy kamagra soft</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#liyxu >cheapest kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#yeliy buy kamagra cheap
цитирай
17. анонимен - viagra online 13753
22.10.2012 22:25
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#narus>viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#rhqqa >viagra online without prescription</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#yziba viagra 120 mg
цитирай
18. анонимен - buy generic cialis 1354
23.10.2012 05:18
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#nltco>cialis 10 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#mytwt >cialis online without prescription</a> , http://ordercheapcialishere.com/#jkfjp cheap cialis online
цитирай
19. анонимен - payday loans 360 9996
24.10.2012 14:21
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#3180>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#16416>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#6867 payday loans
цитирай
20. анонимен - buy generic cialis 779 6765
25.10.2012 00:32
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#19812>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#12012>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#9648 buy cialis
цитирай
21. анонимен - buy viagra 4827
25.10.2012 01:24
<a href=http://viagrastorehere.com/#vmkjc>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#hhgcm >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#gguyn viagra online
цитирай
22. анонимен - buy cialis online 1761
26.10.2012 06:52
<a href=http://cialisstorehere.com/#cqloa>buy cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#qbbdg >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#htdci buy cialis online
цитирай
23. анонимен - cheap levitra online
26.10.2012 07:52
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#4616 - order levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5655>order levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#4982 online
цитирай
24. анонимен - Test, just a test cestCreedrirL
27.10.2012 22:33
<a href=http://google.com>google</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: glu
Категория: Забавление
Прочетен: 26006
Постинги: 3
Коментари: 24
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930